Verzorging hairextensions

Hieronder leest u het advies betreffende de verzorging van uw hairextensions. LUXX kappers hecht er veel waarde aan dat u optimaal kunt genieten van uw hairextensions. Met de juiste verzorging blijven uw hairextensions langer mooi en heeft u langer plezier van uw hairextensions.

Hairextensions verzorging

Na het zetten van uw hairextensions mogen uw extensions 24 uur niet gewassen worden, de bondingen kunnen op die manier ook aan de binnenkant goed uitharden.

Voeding van hairextensions

De hairextensions krijgen geen voeding vanuit de talgklieren doordat de bondingen tussen de hoofdhuid en hairextensions zitten. U dient dus zelf uw hairextensions te voeden met verzorgingsproducten voor beschadigd haar en verzorgingsproducten welke geschikt zijn voor hairextensions. Doet u dit niet dan zullen de hairextensions na verloop van tijd droog, dof en moeilijk doorkambaar worden. Deze producten zijn uiteraard ook te koop in onze salons. Gebruik geen producten welke fruitzuren bevatten.

Verzorging en borstelen van hairextensions

Ieder mens verliest ongeveer 100 haren per dag. De haren die normaal gesproken in uw borstel blijven zitten, zullen nu vastzitten in de bonding. U hoeft zich hier dan ook geen zorgen over te maken. U dient uw extensions twee maal daags goed uit te borstelen om klitvorming te voorkomen. Het advies is om juist ook over de hoofdhuid te borstelen zodat het plukje eigen haar, waar de extensions aan bevestigd zitten, ook klitvrij blijft. Daarnaast adviseren wij u om een paar keer per week even met uw handen door de extensions te gaan. Mocht u merken dat de extensions aan elkaar gaan zitten, trekt u ze dan voorzichtig uit elkaar om verdere klitvorming te voorkomen.

Belangrijk

Ga nooit met nat haar slapen om klitvorming te voorkomen.

Haarverven

Hairextensions zijn prima te kleuren. Het ontkleuren wordt echter niet aangeraden. De hairextensions zijn tijdens het verwerkingsproces al ontkleurd en weer gekleurd. Het nogmaals ontkleuren en opnieuw kleuren komt de kwaliteit van het haar zeker niet ten goede.

Zwemmen en sauna

U kunt gerust met uw hairextensions zwemmen en naar de sauna. Wel is het aan te raden om de hairextensions in een vlecht te dragen. Houdt u er rekening mee dat chloor en zout water vocht onttrekken uit uw eigen haren en extensions. Het is dan ook aan te bevelen om na het zwemmen direct uw haar te borstelen en daarna te wassen met shampoo en conditioner. Borstel uw haar daarna direct goed door. Op zonvakantie is af en toe een haarmasker geen overbodige luxe.

 Stijltang, en andere stylingapparaten

Het is geen probleem om uw haar met de stijltang, föhnborstel of ander apparaat in model te brengen. Wel is het voor uw eigen haar en natuurlijk de extensions aan te raden om een serum te gebruiken welke de haren beschermt tegen de warmte van deze apparaten.

Draagtijd

De geadviseerde draagtijd voor hairextensions is ongeveer 4 maanden. Doordat wij dagelijks ongeveer 100 haren verliezen, zal het plukje eigen haar waar de extension aan bevestigd zit in de loop der tijd dunner worden. Natuurlijk is het haarverlies een continu proces en groeit daar wel weer een nieuwe haar, echter zit de extension daar niet aan bevestigd. Na 4 maanden kan de belasting te groot worden voor het eigen haar waardoor de kans bestaat dat u plukjes gaat verliezen. Om haarschade te voorkomen is het dan ook aan te raden om uw hairextensions na 4 maanden te laten verwijderen.

Verwijderen

Net als dat u zuinig bent op u eigen haar, zult u ook op de geplaatste hairextensions erg  zuinig zijn.  Het verwijderen van hairextensions is misschien wel het meest cruciale punt als het gaat om het ontstaan van haarschade. Om haarschade te voorkomen adviseren wij u om uitsluitend op professionele wijze uw hairextensions te laten verwijderen. LUXX kappers werkt uitsluitend met quick removers welke vriendelijk zijn voor uw haar. LUXX kappers kan niet aansprakelijk gesteld worden voor hairextensions die elders verwijderd zijn.

Garantie

U heeft 3 maanden garantie op de uitgevallen plukjes welke ingezet zijn bij LUXX kappers. Bij een juiste haarverzorging zult u weinig tot geen plukken verliezen gedurende de draagtijd van 4 maanden.

Pin It on Pinterest

Share This